Om LCHFmatkass.se

Lchfmatkasse.se är en oberoende informationssida för alla som vill ha matklassar med strikt LCHF mat hemskickad till dörren varje vecka.
Sidan har genomgått förändringar de senaste åren och ägarna har bytts ut. Men målet och ambitionen med att erbjuda dig matkassar med bra, god och rolig LCHF mat kvarstår.
För att kontakta oss är det enklast att skicka mail till: info@lchfmatkasse.se

Här kan du läsa historian från Mats, en av de tidigare grundarna av LCHF Matkasse som också är författare till boken ”Frisk av mat, LCHF från början”. Han visste inte att hans kropp varit inflammerad i över 30 år. När hans diabetes debuterade och läkarna förklarade att han hamnat i naturalförloppet så förstod han att nu är det dags för en förändring. Med en strikt LCHF-kost blev Mats immunförsvar så starkt att han inte ens varit förkyld på tre år.

I mer än 30 år har min kropp varit förgiftad av för mycket glukos i blodomloppet. Resultatet av det är att jag varit ytterst inflammationskänslig och blivit förkyld bara någon tittat på mig. När man inte vet om något annat eller inte har erfarenhet av något annat liv så tror man på något sätt att man lever ett normalt liv.

Min värld har kretsat kring kronisk bronkit, prostatabesvär, kronisk värk, ledbesvär m.m. På senare år har dessa sjukdomar kompletterats med diabetes och hjärt-kärlbesvär. Min diabetes debuterade på allvar när jag försökte bota mina ständiga inflammationer med att pressa apelsiner varje morgon. C-vitamin är ju det bästa, det vet ju alla! Innan diabetesdebuten hade jag prediabetes i över 30 år utan att veta om det.

Jag började medicinera mot diabetes och hjärt-kärlbesvären. Enligt min läkare var jag nu inne i ”Naturalförloppet” som innebär att man bara blir sjukare och sjukare och till slut dör i någon hjärtsjukdom. Jag hade tur, av en slump gick jag på en av Annika Dahlqvists föreläsningar om LCHF, Low Carb High Fat. Alltså lite kolhydrater och mer fett.

Efter tre månader med den nya kosten var jag helt frisk från både diabetes och hjärtbesvär. Inga mediciner alls! Efter fyra månader släppte min kroniska värk i i axlar, nacke och rygg. Ledbesvären som jag haft i fingrar och tår var nu ett minne blott. Min sambo, Maggan, som solidariskt bytte till samma kost som mig, blev frisk från migrän och svår eksem som hon haft sedan tonåren. En ytterligare bonus var att jag gick ner 9 kilo i vikt.

Idag, nästan tre år senare, vill jag dela med mig av mina erfarenheter. Att bli frisk av mat är inget hokus pokus utan en följd av en naturlig kost som människan är designad för att äta. Jag är numera övertygad om att nästan alla inflammatoriska sjukdomar går att bota och framför allt förebygga genom en riktig kost. Vissa åldersförändringar som vi länge trott vara helt naturliga är inte det utan en följd av felaktig kost, inte ålder.

Jag har inte varit sjuk en enda dag sedan jag började med LCHF-kosten, inte ens en liten förkylning. Tidigare var detta legio var och varannan månad. Det är inte så konstigt att man brinner för detta och vill ge människor ett alternativ. Därför har vi startat LCHF matkasse.